المقادير
نصف كيلو صدور فراخ مخليه ومقطعه شرائح سميكه
2 بصله ناعمة
معلقه صغيره ملح
معلقه فلفل اسود
معلقه بهارات
ليمونة وحدة
ومعلقتين خل ابيض
كوب زيت للتحمير
بقسماط ناعم
عدد 5 بيضات
الطريقه:
تغسل الفراخ بالماء جيدا وتوضع في مصفاه
تخلط البصل بالملح والفلفل والبهارات وعصير الليمون والخل
ونضع الخلطه علي الفراخ ونحتفظ به في الثلاجه في حدود 3ساعات
ونخرجها من الثلاجه وناخذ قطع الفراخ في طبق ثاني بعد ازاله البصل باليد
ونضع بيضه علي الفراخ ونقلبها جيدا
ونضع الفراخ في البقسماط قطعه قطعه ونتركها لمده نصف ساعه
نضع الزيت علي النار
ونكسر باقي البيض في سلطنيه ونضع عليه فلفل وملح ونضع الفراخ في البيض وتقلي
في الزيت وتضع علي ورقه بس الاحسن مناديل فاين
ليتشرب الزيت وتقدم مع مكرونه اوبطاطس محمره